1
Home > Nieuws > 20 jaar InterWork

20 jaar InterWork

Oktober 2017

 

20 jaar InterWork

Op vrijdag 15 september vierden wij het 20 jarig bestaan van InterWork, op de unieke locatie Mereveld, in Utrecht.  De weergoden waren ons goed gezind, het feestelijke programma kon beginnen. Voor de lunch werden klanten en medewerkers, door directeur Wouter Matzinger welkom geheten in het voorhuis en lichtte hij het thema van de dag toe: talentontwikkeling. Tom van 't Hek, voormalig tophockeyer en bondscoach, sprak hierover. 

 

Talentontwikkeling volgens Tom van 't Hek

Na de lunch was het aan spreker Tom van ’t Hek om zijn visie, op het vinden, binden en ontwikkelen, van talent te geven. Met geestige anekdotes en een gezonde dosis zelfspot, wist hij de juiste snaar te raken. Door zijn ervaring als huisarts, zijn topsportachtergrond en kennis van thema's binnen woningcorporaties en gemeentelijke overheden, was hij in staat om verfrissende inzichten te geven.

De snelle kruiper vs. de waggelende loper
Volgens van ’t Hek kan talent kan zich alleen ontwikkelen als er hard voor gewerkt wordt, een lange weg die gepaard gaat met vallen en opstaan en waar vertrouwen, persoonlijke aandacht en de lange termijn belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan de snelle kruiper versus de waggelende loper, het kind bepaalt dat het gaat lopen ondanks dat dit eerst trager is dan kruipen, aanvankelijk niet zo succesvol maar uiteindelijk wel. Confronteer maar corrigeer niet veel, dat ontneemt de kans op verbetering en ontwikkeling.

De leraar en de leerling
Onderzoek waar talenten liggen en leer, laat nieuw en ervaren van elkaar leren. Afhankelijk van het proces wisselt de rol van leraar en leerling tussen dezelfde personen. Ervaring is belangrijk voor succes maar draaien op routine is dodelijk dus wees scherp op houding en bedenk telkens: waar kunnen we beter?

Succes
Afsluitend gaf van ’t Hek mee: richt vooral energie op waar je invloed op hebt want de “concurrentie” heeft dezelfde omstandigheden. In de meest succesvolle organisaties wordt er veel (informeel) gecommuniceerd tussen de verschillende lagen en afdelingen. Dus blijf sturen op persoonlijke aandacht en met elkaar praten.

 

In wie schuilt er een Tiger Woods?

’s middags was het tijd voor actie en aanwezig talent van klanten verder te ontwikkelen op de golfbaan. Tom van ’t Hek verwees al naar de woorden van Tiger Woods: ,,Hoe meer ik oefen hoe meer geluk ik heb’’. Hoewel de professionaliteit van sommige outfits wat te wensen overliet werd er fanatiek, enthousiast, gedreven en soms erg goed gegolfd.  

 

De allereerste InterWork professional

Voorafgaande aan het diner werden de nieuwe gasten verwelkomd door directeur Paul Peerenboom. In zijn speech was er extra aandacht voor Marten Treffers, die 20 jaar geleden als allereerste professional een opdracht voor InterWork deed. Na het diner werden de tafels en stoelen aan de kant geschoven, werd er een gokje gewaagd aan de roulettetafel en gedanst op de lekkere beats van de DJ van White Vision.

 

Aftermovie 

Bekijk hier de aftermovie  voor een impressie van de feestelijke dag. Bedankt voor jouw aanwezigheid en vooral voor het medemogelijk maken van  20  jaar InterWork, op naar de volgende 20!

Delen via: