1
Home > Nieuws > Blog Melruen: van trainee tot vaste medewerker

Blog Melruen: van trainee tot vaste medewerker

Mei 2020

In dit blog vertelt Melruen over het vinden van haar match via InterWork


“Daar stond ik dan, met mijn welverdiende HBO diploma in handen. De deuren van het schoolgebouw slaan achter me dicht en zoals een laatste schoolbel aan het eind van een drukke dag, galmde deze in gedachte nog even net iets mooier na. Maar al snel zakte die roze wolk vanonder mij vandaan en kwamen de vragen naar de toekomst boven zweven. Wat nu? Meteen gaan werken? Is dat niet zonde? Misschien een jaartje bijkomen? Even op vakantie dan? Het liefst even ongestoord al deze vragen negeren?

Het werd een combinatie van de laatste drie. Hoewel ik hier volledig van genoot, voelde ik de nog onbekende push om het 'grote-mensen-leven' in te stappen. Als communicatie afgestudeerde, ‘Bachelor of Arts’, moest vanzelfsprekend mijn carrière hier wat mee te maken hebben… of toch niet? Zo breed als communicatie is, zo open lag het veld aan mogelijkheden voor mij. Hier haal ik zeker wel voordeel uit! Zou je denken. Met succes beeldde ik mijzelf in bij iedere vacatureomschrijving die ik tegenkwam. Marketing, social media, HR, sales, administratief, you name it. Aan de lopende band stuurde ik mijn CV’s op, met bijpassende motivatiebrieven. En met iedere verzending liep de spanning op. In volledige onzekerheid wachtte ik af. Maar al snel kwamen de afwijzingen één voor één weer retour. Gebrek aan werkervaring lag ten grondslag aan deze afwijzingen. Tjaa, was dat maar te koop. Maar in deze al ongunstige positie was ik daarbij nooit overtuigd van mijn antwoord op de terugkerende vraag ‘waarom wil je dit?’ Met iedere nieuwe vacatureomschrijving legde ik mij diezelfde vraag voor; ‘waarom wil ik dit?’. Om er na nog talloze pogingen achter te komen, dat ik simpelweg niet weet wat ik wil. En wat dan?


Unieke kans

De volgende tekst greep mijn aandacht; ‘Al lerende werken, verkennen en je door ontwikkelen naar jouw talenten. Als Young Professional deelnemen aan een traineeship’. ‘Traineeship’, een term voor mij nog onbekend. Maar als dé speld in de hooiberg, was dit waar mijn zoektocht toe leidde. Een ontwikkeltraject waarin ik op instapniveau werkervaring opdoe, de ruimte krijg om mij naar persoonlijke interesses en vaardigheden te ontwikkelen… èn dit ook nog bij een organisatie mag doen die volop in beweging is?! … YES PLEASE!! Door de samenwerking tussen InterWork, specialist in detachering binnen het publieke domein, en een grote speler op het gebied van volkshuisvesting, belandde ik bij mijn eerste startersbaan dat was bij Staedion in Den Haag.

Dit traineeship gaf mij de unieke kans om op meerdere afdelingen te proeven van de werkcultuur, de dynamiek en het functioneren van teams onderling. Waar InterWork mij begeleidde en Staedion mij ondersteunde in de mogelijkheden, hield ik de regie in hand en bepaalde ík de route die mij verder door de organisatie in beweging brracht.

De eerste werkdag

Met een gezonde dosis spanning, maar in volle enthousiasme liep ik het hoofdkantoor binnen. Iedere nieuwe collega bij Staedion wordt verwelkomt met een vriendelijke blik en een stevige handdruk. En in een nieuwe omgeving met onbekende gezichten betekent dit als trainee… netwerken!! Door een open werkhouding, nieuwsgierigheid en oprechte interesse naar mijn collega’s voerde ik binnen no-time waardevolle gesprekken. En dit zijn nou net de gesprekken die mij steeds een stapje verder helpen in dit traject. Hieruit hebben zich mooie kansen voorgedaan. In een jaar tijd heb ik deel uit mogen maken van en mee mogen draaien binnen drie verschillende teams op diverse afdelingen binnen de organisatie. Klantenservice, ThuisTeam Zuid-West en de afdeling Communicatie. Iedere afdeling zijn eigen drijfveren, uitdagingen en successen, maar gelijk aan elkaar werkend naar een gezamenlijk doel; ‘Een eigen thuis bereikbaar maken voor onze bewoners’. Steeds vaker komen oud-collega’s mij dan op een andere afdeling tegen. ‘Ohh, zit je nu hier?’ is dan ook een veel voorkomende vraag waar ik graag over in gesprek ga.

Mijn eigen kracht, vaardigheden en interesses

Waar mijn zoektocht begon naar gewoon-een-baan, moest ik juist eerst op verkenning naar mijn eigen kracht, vaardigheden en interesses. Werkervaring of niet, dit traineeship bij Staedion bracht mij, precies dát! Het werkleven van een trainee kan op momenten mentaal uitdagend zijn. Het vereist een constante focus en scherpe blik naar een mogelijk volgende stap. Ook moet je je op je gemak voelen bij een steeds veranderende werkplek, collega’s en werkwijze. Tegelijkertijd probeer je zoveel mogelijk in het moment te leven, jezelf te leren kennen, je door te ontwikkelen en bij te dragen. En hoewel dit allemaal op genoeg momenten minder goed lukt, is de gehele beleving gepaard met het einddoel het voor mij absoluut waard.

Staedion diende tijdens mijn traineeship als leerbedrijf, waar ik opvolgend van elkaar in een nieuw team, met andere collega’s en andere werkzaamheden aan de slag mocht. Mede dankzij InterWork is dit een unieke beleving en uitzonderlijke kans geweest. Naast mijn persoonlijke ontwikkeling, werkervaring en bedrijfskennis is er één inzicht mij erg waardevol.. en dat is het karakter en identiteit van Staedion waar ik mij erg prettig en comfortabel bij voel.

Match gevonden

Richting het einde van dit traineeship speelt de gedachte.. Ik wil hier nog niet weg! En gelukkig hoeft dat ook even niet. Vanaf 1 juni start ik namelijk als Staedion-eigen medewerker bij de Klantenservice en maak ik, zoals hiervoor al, maar nu nog meer.. officieel deel uit van het team! Ik heb mijn match gevonden, en daar wil ik InterWork hartelijk voor bedanken.“

Contact

Vragen over deze samenwerking? Neem contact op met Adviseur Woningcorporaties Farid Bibouh via farid.bibouh@interwork.nl

Delen via: