1
Home > Nieuws > Durf, imperfectie en authenticiteit in de Betuwe

Durf, imperfectie en authenticiteit in de Betuwe

Maart 2018

Op woensdag 28 maart organiseerden onze InterWork Professionals Leonie van Roosmalen en Judith Sprangers een authentieke avond, voor de andere InterWork Professionals en adviseurs, op het eeuwenoude landgoed de Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Na het diner startte het programma met de introductie van nieuwe collega’s en een presentatie van directeuren Wouter Matzinger en Paul Peerenboom. Lees hieronder alles over deze avond.

 

Hoera ik ben niet perfect!

Onder leiding van Mariska Cornelissen onderzoeken de professionals wat authenticiteit is en leren zij om (nog meer) daar vanuit te handelen. Mariska van Mariscommunicatie & Coaching, werkt als trainer en coach op het vlak van persoonlijk leiderschap en verbindende communicatie. Daarvoor gebruikt ze de Daring Way™-methode. Deze methode helpt mensen te leven, werken en communiceren vanuit authenticiteit. De start is volgens haar het accepteren van imperfectie, authenticiteit is loslaten van wie we denken te zijn en omarmen wie we zijn. 

 

De arena 

Tijd voor een oefening. De professionals bespreken een lastige situatie, bijvoorbeeld een nieuwe ontmoeting of onderhandeling. Een ongemakkelijke situatie waarin ze handelden vanuit routine of de comfortzone en daardoor niet helemaal authentiek waren. Ze delen welke schilden ze in deze denkbeeldige arena gebruikten: wegduiken, pleasen of aanvallen. Hoe meer empathie en zelfcompassie, hoe minder vaak de schilden worden gebruikt. 

 

Comfort of moed? 

Mariska geeft aan dat een helder besef van je waarden, één van de belangrijkste vaardigheden is in de Daring Way™-methode. Voorbeelden van waarden zijn orde, balans, humor, erkenning, enthousiasme, zekerheid, geld, trots, prestatie, betrokkenheid, liefde, stabiliteit, gerechtigheid, spiritualiteit, loyaliteit vrijheid, beleefdheid, respect, passie en creativiteit. De professionals krijgen de volgende opdracht mee naar huis: kies jouw twee belangrijkste waarden en bepaal welk gedrag oké is en welk gedrag niet oké is in relatie tot je waarden. En geef aan welke signalen je herkent wanneer je niet in lijnt bent met je waarden. Mariska sluit af met dat je kunt kiezen tussen comfort of moed en ze niet beide kan hebben, dus durf en kies voor authenticiteit!

 

Authentieker wordt het niet

Gedurende de hele avond komt het thema authenticiteit terug, na het officiële gedeelte wordt er zoals het InterWork betaamt nog lang geborreld. Een mooie afsluiting van een avond waarin we veel, met en van elkaar, leren. 

 

Jij? 

Ben je leergierig en houd je niet van sleur? Word dan ook InterWork Professional, lees hier meer!

 

 

Delen via: