1
Home > Nieuws > Een bijzondere gewaarwording | Verslag IP-avond door IP'er Geeja Nikkels

Een bijzondere gewaarwording | Verslag IP-avond door IP'er Geeja Nikkels

Mei 2021

The day after…. dat klinkt als: ‘heb ik iets gemist?’ Jazeker, als je er niet bij was tijdens de IP-avond. Voor mij was het de eerste keer om erbij te zijn en ik heb genoten! En volgens mij de andere ruim 50 collega’s ook. Via Zoom een dergelijke bijeenkomst organiseren vergt nogal wat (digitale) uitdagingen en na een paar haperingen gingen we vol enthousiasme van start.

Eerst natuurlijk met een slok op de avond vanuit het heerlijke pakket dat we mochten ontvangen. Directeur Sander Rosendaal vertelde ons over de ambities en resultaten van InterWork en we stelden samen vast dat we bijzonder trots mogen zijn op onze waarden en de geboekte successen. Daar was natuurlijk de directe link naar de kaarten die we ook hadden ontvangen in ons pakket. Je ziet ze liggen op de foto.

Gescheurd.. Ja, maar niet omdat ik er klaar mee was, met die kaarten. Onze gastspreker verraste ons met magische momenten, ‘mindblowing’ momenten, waarna de chat helemaal los ging met verbaasde reacties. Leuk om zo te ervaren dat wat je ziet niet altijd de waarheid is. Dat je zelf kunt sturen op intuïtie en ontdekken dat je met redelijke zekerheid kunt raden welke kaart iemand in gedachten heeft(!). Over die kaarten (alvast excuses voor de lange zin): je kunt wel denken dat met een stapel gescheurde kaarten die ook nog eens door elkaar gehusseld zijn, de kans heel klein is dat je na een paar instructies waarbij je ook nog zelf de keuzes maakt in aantallen en posities waar je de kaarten tussen de stapel doet, dat het zeer onwaarschijnlijk is dat je uitgerekend blijft zitten met twee kaarten die samen weer één kaart maken. Toch is dit wat er gebeurde, verwarrend allemaal. Als leerpunt (mijn idee): 'Met de (on)bewuste keuzes die je maakt, kom je waar je zijn wilt'.

De klapper van de avond was een bliksembezoek van de ‘mindfucker’ aan één van onze collega’s. Bliksem, vanwege de avondklok natuurlijk, daarmee werd de spanning nog een beetje opgevoerd! Door het stellen van een paar simpele vragen (en te letten op de mimiek van de ondervraagde) deed de artiest ons verbazen over het gemak waarmee hij kon raden welk bijzonder voorwerp onze collega voor hem had opgezocht. Als je denkt, dat moet aan te leren zijn, vergeet het maar. Daar was ook nog de gouden enveloppe: onze collega snapte er zelf helemaal niks van dat ze kon vertellen welke tekening erin zat: Mona Lisa!! “Huh?”, “wtf!”. Oké, hij liet ons in raadsels achter en dat is maar goed ook.

Organisatoren, prima gedaan deze avond en ik hoop dat de volgende weer net zo geslaagd is!

Geeja Nikkels

Delen via: