1
Home > Nieuws > Een kijkje achter de schermen bij Wijkbeheerder Kitty

Een kijkje achter de schermen bij Wijkbeheerder Kitty

Oktober 2019

Op de fiets door de wijk met Kitty Awondatu. InterWorker Sarah loopt een dagje mee met Kitty, Wijkbeheerder bij woningcorporatie de Alliantie, in Amsterdam-West. Benieuwd naar een werkdag van Kitty? Neem hier een kijkje. 

Een groen en duurzaam wijkkantoor

Samen met de Medewerker Wonen en de Gebiedscoördinator werkt Kitty vandaag vanuit het wijkkantoor. Onlangs is het wijkkantoor, met Kitty als aanjager, verduurzaamd met zowel hart voor het milieu als voor de buurt. Er staan nu bijvoorbeeld luchtzuiverende planten in het kantoor, op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en er worden enkel ecologische schoonmaakmiddelen gebruikt. In de buurt zijn energiecoaches actief die bewoners helpen energie en geld te besparen. Ook is er een boekenruilkast voor de bewoners, die boeken een tweede leven geeft. 

 

Gebiedsteamoverleg

Bij het gebiedsteamoverleg zijn naast Wijkbeheerder Kitty en de Medewerker Wonen en Gebiedscoördinator ook Opzichters, een Gebiedsontwikkelaar en Sociaal Beheerder aanwezig. De Gebiedsontwikkelaar start het overleg met een update over de renovatieplannen van de wijk. Er is onderzoek gedaan bij de bewoners naar verbeterpunten op gebied van leefbaarheid en er zijn afspraken gemaakt met de gemeente en bewonerscommissie over de toekomst en inrichting van de wijk. De fasering van de komende sloopwerkzaamheden komt aan bod. Het gebiedsteam bespreekt de gevolgen, van de renovatiewerkzaamheden voor de bewoners, zoals herhuisvesting. En nog belangrijker, hoe het team ervoor kan zorgen dat dit proces zo prettig mogelijk verloopt voor de bewoners. 

Oren en ogen van de wijk

Het team bespreekt in het gebiedsteamoverleg wat er bij welke bewoners in de wijk leeft, de mensen in dit team zijn de oren en ogen van de wijk. Na het overleg stapt Kitty op de fiets voor een complexronde om te kijken naar de staat van het complex en bewoners te zien en spreken. ’s Middags houdt het wijkkantoor spreekuur, verschillende mensen uit de buurt komen langs. De één met een vraag , een ander met een melding van overlast en weer een ander gewoon voor een praatje. 

Een kopje koffie met Kitty

In deze rubriek drinkt InterWorker Sarah met leuke professionals een kopje koffie en vraagt hen het hemd van het lijf, zo ook bij Kitty. In dit interview vertelt Kitty meer over haar rol als Wijkbeheerder, bijvoorbeeld over de nieuwe buurtkamers waar het wijkteam samen met de studenten van VoorUit dagelijks iets leuks organiseert voor de bewoners. Lees hier het hele interview.

 

Jij?

Wil jij net als Kitty ook bij een woningcorporatie werken en bijdragen aan het prettig en veilig wonen van huurders? Bekijk hier de vacatures die InterWork al voor jou heeft gevonden! 

Delen via: