1
Home > Nieuws > Enthousiaste sprekers, leergierige professionals en een prachtige locatie

Enthousiaste sprekers, leergierige professionals en een prachtige locatie

Mei 2018

Op vrijdag 18 mei organiseerden onze adviseurs Dave Kommers en Teun Pothof de eerste InterWork Lunch & Learn, voor overheidsprofessionals, in de nostalgische Metaal Kathedraal in Utrecht. Door verschillende interessante masterclasses, over belangrijke thema’s in het domein ruimte van gemeentelijke overheden, werd de kennis van de aanwezigen geüpdate. Lees hieronder alles over deze leerzame dag.

 

Beroering door de Wet Kwaliteitsborging

In de prachtige zaal Het Hemelryck van de Metaal Kathedraal, een lust voor de vele bouwkundige ogen in de zaal, trapt Arjan Kleijer de Lunch & Learn af. Arjan, een veelzijdige ondernemer op het gebied van bouwkundige vraagstukken, spreekt tijdens zijn masterclass over de Wet Private Kwaliteitsborging. Een hot item, er blijken nog veel open eindjes te zijn voor de invoering van deze nieuwe wet, er ontstaat meteen een goede discussie over over zaken waar we tegenaan zullen lopen. 

 

Een frisse kijk op de Omgevingswet

Trees van der Schoot, universitair docente Ruimtelijke Ordening en Bestuursrecht, weet vanuit een frisse invalshoek de overheidsprofessionals een zinvolle, nieuwe kijk op de komende Omgevingswet te geven. Ze geeft een inkijkje in haar benadering van deze veelomvattende nieuwe wet, gebaseerd op een oplossingsgerichte manier waarbij participatie centraal staat. Trees lokt met haar humor en leuke manier van presenteren veel vragen uit de zaal.

 

Verrassende inzichten over groepsdynamiek 

Met haar jarenlange ervaring als teamleider bij verschillende gemeenten gaat Sigrid Heusdens op een dynamische en interactieve manier de uitdaging aan om het begrip groepsdynamiek kracht bij te zetten. Met haar groepsopdrachten confronteert ze de aanwezigen met hun gedrag, dit levert veel leuke reacties op.

 

Van burgerinitiatief tot een samenleving veranderende ontwikkeling

Martijn van Osch weet met zijn creatieve geest de zaal gelijk te boeien. Na de gemeente Den Bosch enthousiasmeert Martijn nu ook opdrachtgevers van InterWork met zijn vernieuwende manier van gezamenlijke stadsontwikkeling. Zijn project Droom van Nederland laat zien hoe een klein burgerinitiatief kan uitgroeien tot een succesvolle veranderende ontwikkeling en vorm geeft aan de Omgevingswet.

 

#IWLunchenLearn

Het leergedeelte van het programma zit er op, tijd voor de lunch! De uit de regio afkomstige ingrediënten geven de InterWork Lunch & Learn, geheel in lijn met de rest van de dag, een mooie duurzame afsluiting.  De adviseurs van InterWork kijken terug op een succesvolle dag, vol kennis, interessante ontmoetingen met (potentiele) medewerkers en opdrachtgevers, inspiratie en nieuwe samenwerkingen. InterWork bedankt alle aanwezigen voor de komst, enthousiaste inbreng en tijd.

 

Jij? 

Wil jij een mooie baan of opdracht als Vergunningverlener of Junior Wabo casemanager bij één van onze opdrachtgevers? Bekijk hier de vacatures en solliciteer direct!

Delen via: