1
Home > Nieuws > Van regelgericht naar risicogericht

Van regelgericht naar risicogericht

Augustus 2018

Om de functie van Toezichthouder Bouw nog beter uit te voeren, koos InterWork Professional Patrick voor verdieping in de cursus Brandpreventiedeskundige 2.

Beter voorbereid

De opleiding Brandpreventiedeskundige 2 is een 15-daagse opleiding en het vervolg op Brandpreventiedeskundige 1. Deze opleiding biedt de nodige verdieping om als Adviseur of Toetser nog beter voorbereid te zijn. Naast de wet- en regelgeving wordt er ook op andere zaken uitgebreid ingegaan zoals de verschillende brandveiligheidsinstallaties, externe veiligheid en verschillende rekenmodellen. 

 

Risicofactoren & FSE 

“Waar Brandpreventiedeskundige 1 ophoudt bij de basis volgens het bouwbesluit, gaat Brandpreventiedeskundige 2 verder: van regelgericht naar risicogericht denken. Tijdens de lesdagen komt dit naar voren, er is volop ruimte om samen met de docenten en medecursisten casussen te bespreken. Het is hard werken en leren, zowel tijdens de les als daarbuiten tijdens het huiswerk. Dat is na afloop snel weer vergeten, terwijl de kennis blijft. Ik heb veel geleerd over de risicogerichte aanpak, te verwachten risico’s en risicofactoren in bijvoorbeeld het gebruik van de verschillende installaties. We hebben gewerkt met integrale modellen en methoden op basis van FSE-technieken​ (Fire Safety Engineering). Ik ben erg blij dat ik geslaagd ben voor het examen en heb enorm veel zin om het geleerde in praktijk te brengen” aldus Patrick.

 

Jij?

Ben je leergierig en houd je niet van sleur? Word dan net als Patrick ook InterWork Professional bij een omgevingsdient of gemeente en ga aan het werk als Toezichthouder, Jurist handhaving, Wabo casemanager of Bouwinspecteur.

Delen via: