1
Home > Nieuws > Waardevolle InterWork Professionals avond in Utrecht

Waardevolle InterWork Professionals avond in Utrecht

Juni 2017

Op woensdag 17 mei organiseerden onze adviseurs Tony Distel en Maarten van Even, een waardevolle avond voor InterWork Professionals op de idyllische locatie Mereveld in Utrecht. Na de ontvangst in de landelijke tuin en het diner in het mooie, historische pand startte het programma.Het team

Door ´directeur´ Wouter Matzinger en ´manager InterWork Professionals´ Sander Rosendaal, werden er presentaties gegeven over de ontwikkelingen binnen InterWork. De afgelopen tijd is het team aardig uitgebreid. InterWork mocht, de kersverse Yassir Chandoudi en Pim Pollmann bij de overheid en Linda Lammerink en Tom Bors bij de corporaties, verwelkomen. Het adviseursteam is versterkt met Teun Pothof, Michiel Juta, Sebas Mijnhijmer en Ferry Kreeuseler en de back office is uitgebreid met communicatiemedewerker Sarah van Bodegraven. Aan de hand van leuke, korte presentaties heeft iedereen zich geïntroduceerd.

 

Geinspireerd

Door twee, van origine Amerikaanse, heren van OMDENKEN werd een interactieve clinic georganiseerd. Omdenken is van een probleem een feit maken en daarmee een nieuwe mogelijkheid creëren. Omdenken gaat om wat er is, en niet om wat er zou moeten zijn. Beer op de weg? Give him a hug! Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Je gebruikt in feite de energie van het probleem voor iets nieuws. Aan de hand van cases in groepsverband probeerde het InterWork team dit in praktijk te brengen. De reacties waren enthousiast, de groep vond het leerzaam en verfrissend om op deze manier naar het eigen denkpatroon te kijken want ja-maar-zeggers hebben de antwoorden. Zij zien de beren op de weg. Ja-en-zeggers stellen de vragen. Zij zien de beren én de weg.

 

Mooie zomeravond

Na het officiële gedeelte werd het programma afgesloten met een borrel, in de mooie tuin van Mereveld, waar ruimte was voor evaluatie en gezelligheid. Kortom een motiverende en leerzame avond, in goed gezelschap, die in september zeker weer een vervolg krijgt!

 

Delen via: