1
Home > Nieuws > Win-win, binnen en buiten de boksring!

Win-win, binnen en buiten de boksring!

Mei 2019

Win-win is dat het eerste waar je aan denkt bij boksen? Tijdens de InterWork Professional avond weet Rob Rijk van 'Boksen als metafoor' onze InterWork adviseurs en professionals te overtuigen met een inspirerende sessie.

Energie

De eerste InterWork Professional avond van 2019 vindt plaats op woensdag 8 mei in het prachtige kantoor in Den Bosch. Adviseurs en professionals genieten van een overheerlijk diner, waarna iedereen vol energie en enthousiasme begint aan het actieve hoofdprogramma van deze avond.

 

Terug naar de basis

Vanuit sportpsychologisch perspectief wordt door diverse oefeningen duidelijk hoe boksen als metafoor dient voor communicatie. Er wordt gestuurd op bewustwording van aspecten die essentieel zijn in beide disciplines, zoals ruimte innemen, ruimte weggeven, connectie, verbinding en anticiperen. 

Zonder anticipatie geen connectie

Door de fysieke oefeningen wordt iedereen zich sterk bewust van het eigen gedrag. Het belang van anticipatie is zichtbaar; zonder anticipatie geen connectie! Door continu te wisselen van bokspartner is iedereen bewust van de meerwaarde van flexibiliteit en aanpassingsvermogen ten aanzien van het win-win principe. Vanuit autonomie is het mogelijk om oprecht contact te maken met de ander, een totale gerichtheid op de ander en het te bereiken doel zorgt juist voor het tegenovergestelde effect.

Een metafoor met impact

Na anderhalf uur trainen en zweten, spreken de enthousiaste reacties voor zich! Met intelligentie, humor, rake (klappen) en oefeningen en een prettige sfeer weet Rob Rijk de InterWork adviseurs en professionals aan te zetten tot reflectie en bewustwording van communicatiedoelen en technieken. Kortom een prachtig metafoor met impact! Na de borrel is het tijd om afscheid te nemen en uit te kijken naar de volgende inpirerende InterWork Professional avond.

Jij?

Ben jij leergierig, houd je niet van sleur en maak je graag deel uit van een fijn team? Word dan ook InterWork Professional. Ga met de zekerheid van een vaste baan aan de slag als bijvoorbeeld Wijkbeheerder bij verschillende woningcorporaties of als Vergunningverlener Bouw bij diverse gemeenten. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Delen via: