Home > Sectoren > Woningcorporaties > Opzichter

Opzichter

Ben je geïnteresseerd in een functie waarin je toezicht houdt op bouw- en onderhoudsprojecten? Heb je affiniteit met de woningcorporatiesector, ben je technisch onderlegd en help je graag mee aan goede en betaalbare woningen? Dan is een carrière als opzichter wellicht iets voor jou! Bij InterWork zijn we gespecialiseerd in het vinden van de juiste professional voor deze cruciale rol.

Wat is een opzichter?

 

Maar eerst antwoord op de vraag: wat is een opzichter precies? Als opzichter heb je een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden. Je houdt toezicht op de voortgang en kwaliteit van werkzaamheden, signaleert afwijkingen en onderneemt actie waar nodig.

Je bent het aanspreekpunt voor aannemers en bewoners en zorgt voor een soepele communicatie tussen alle betrokken partijen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de oplevering van projecten en het afhandelen van eventuele klachten of problemen.

 

Opzichter woningbouw

In de woningbouwsector speelt de opzichter een essentiële rol bij het waarborgen van de kwaliteit en voortgang van bouw- en renovatieprojecten. De opzichter woningbouw houdt toezicht op zowel nieuwbouwprojecten als renovaties en onderhoud van bestaande woningen binnen een woningcorporatie.

 

Een opzichter in de woningbouw zorgt ervoor dat de uitgevoerde werkzaamheden voldoen aan de gestelde eisen, technische specificaties en veiligheidsnormen. Bovendien is de opzichter het eerste aanspreekpunt voor aannemers en onderaannemers, en zorgt hij of zij voor een soepele samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Wat doet een opzichter?

 

Een opzichter is aanwezig bij een bouwproject en bij onderhoudswerkzaamheden aan bestaande woningen om de opdrachtgever te vertegenwoordigen. Hij houdt toezicht, voert controles uit en houdt in de gaten of het proces verloopt volgens de wensen en eisen van de opdrachtgever.

Daarnaast is hij ook aanspreekpunt van bewoners.

Technisch inzicht, oog voor detail en communicatief sterk

Een opzichter in de woningbouw moet over enig technisch inzicht beschikken om ervoor te zorgen dat het werk correct wordt uitgevoerd. Een scherp oog voor detail is cruciaal om ervoor te zorgen dat elk aspect van een project aan de hoogste normen voldoet.

Maar technische vaardigheden alleen zijn niet voldoende. Sterke communicatieve vaardigheden zijn essentieel, omdat een opzichter fungeert als de verbindende schakel tussen aannemers, onderaannemers en bewoners. Dit vereist ook leiderschapskwaliteiten en organisatorisch vermogen, gezien de complexiteit van het beheren van meerdere projecten en taken.

In deze dynamische rol is flexibiliteit een must, zodat je je snel aan kunt passen aan veranderende omstandigheden. Je bent namelijk geregeld op pad om technische klachten te onderzoeken. Veelal is dit ongeveer de helft van de tijd. Dus 50% ‘binnen’ en 50% ‘buiten’ (op pad).

Opzichter salaris

Ben je aan het oriënteren op een functie als opzichter, dan ben je natuurlijk benieuwd naar het salaris dat hiermee gepaard gaat. Het salaris van een opzichter kan variëren, afhankelijk van ervaring, regio en werkgever.

Een opzichter salaris valt in schaal H van de CAO Woondiensten (2023: €3.407-€4.196) per maand. Vaak horen hier goede secundaire arbeidsvoorwaarden bij. Bij InterWork streven we ernaar om opzichters te matchen met passende vacatures waarbij een marktconform salaris wordt geboden.

Opzichter worden via InterWork

Bij InterWork begrijpen we de specifieke behoeften van woningcorporaties als het gaat om opzichters. We hebben jarenlange ervaring in het bemiddelen van professionals in deze sector.

Door opzichter te worden via InterWork profiteer je van:

  • Toegang tot een breed scala aan vacatures bij woningcorporaties;
  • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning gedurende het sollicitatieproces en je gehele carrière bij InterWork;
  • Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei;
  • Een transparante en eerlijke werkwijze.

Bij InterWork vinden we het belangrijk om de juiste match te maken tussen wijkbeheerders en woningcorporaties, zodat beide partijen optimaal kunnen profiteren.

Jouw wensen zijn onze eisen

We werken nauw samen met allerlei woningcorporaties en hebben regelmatig vacatures voor opzichters. Of je nu net je loopbaan als opzichter begint of al ruime tijd ervaring hebt in dit vak, wij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste baan die past bij jouw vaardigheden en ambities. 

Natuurlijk komt daar een wensenlijstje bij kijken vanaf beide kanten. Jouw wensen zijn voor ons eisen. Werk je bijvoorbeeld het liefst in een regio dichtbij huis? Gaan we regelen. Ligt een flexibele baan meer in jouw straatje? Wij zoeken tot we de juiste woningcorporatie hebben gevonden.

En vergeet je persoonlijke ontwikkeling niet

Als opzichter, eigenlijk in iedere functie, is het belangrijk om je vaardigheden voortdurend te blijven ontwikkelen. Bij InterWork stimuleren we jouw groei en bieden we mogelijkheden voor trainingen, cursussen en workshops om je kennis en competenties uit te breiden.

Wij investeren in jouw professionele groei, zodat jij als opzichter kunt excelleren in je vakgebied.

 Neem contact met ons op

Opzichter worden? Bekijk onze woningcorporatie vacatures of neem contact op met onze adviseurs. 

* Verplichte velden