Home > Sectoren > Woningcorporaties > Werkvoorbereider

Werkvoorbereider

Wil jij de basis leggen voor succesvolle woningrenovaties en -onderhoud? Wil jij een cruciale rol spelen in het voorbereiden en plannen van bouwkundige projecten specifiek voor woningcorporaties? Dan is de functie van werkvoorbereider jouw volgende stap in je carrière. Lees op deze pagina alles over de functie werkvoorbereider, de taken, het salaris en meer. Ben jij de volgende?

Werkvoorbereider worden?

Bekijk onze opzichter vacatures

Wat doet een werkvoorbereider bij een woningcorporatie?

Binnen een woningcorporatie is een werkvoorbereider verantwoordelijk voor het voorbereiden, coördineren en plannen van onderhouds- en renovatieprojecten. Je bent de schakel tussen de interne teams en aannemers, en zorgt ervoor dat projecten soepel en efficiënt verlopen.

 

Jouw doel als werkvoorbereider

Over het doel van een werkvoorbereider kunnen we kort zijn: ervoor zorgen dat het werk dat gedaan moet worden tijdens een project op alle fronten zo goed mogelijk is voorbereid.

Aan jou als werkvoorbereider dus de schone taak om voorwaarden te creëren, zodat alles vlekkeloos verloopt, van begin tot eind.

Takenpakket

De taken van een werkvoorbereider bij een woningcorporatie omvatten onder andere: 

  • Het opstellen van werkplannen;
  • Het voorbereiden van inkooporders;
  • Het controleren van tekeningen;
  • Maken van begrotingen;
  • Calculeren van hoeveelheden;
  • Het coördineren van onderaannemers en leveranciers. 

Je bent ook betrokken bij bewonerscommunicatie en zorgt ervoor dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van de planning en eventuele overlast.

Wie ben jij?

 

Naast technisch inzicht en organisatorische vaardigheden, is het essentieel dat een werkvoorbereider bij een woningcorporatie beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een proactieve houding om problemen voor te zijn.

Een probleemoplossend vermogen is ook handig om op zak te hebben. Want ondanks de beste planning, kunnen er altijd onvoorziene problemen optreden. Een werkvoorbereider moet snel en effectief oplossingen kunnen bedenken en implementeren.

Werkvoorbereider salaris

Wat verdient een werkvoorbereider eigenlijk? Als je de stap in je carrière overweegt, wil je dat natuurlijk weten. Een werkvoorbereider salaris varieert per woningcorporatie, maar ligt altijd tussen de €3095,- en €3889,-.

Over het algemeen biedt een functie in deze sector ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek verdeeld over 4 dagen, goede opleidingsmogelijkheden en een goed pensioen.

Werkvoorbereider worden via InterWork

Bij InterWork begrijpen we de specifieke behoeften van woningcorporaties als het gaat om werkvoorbereiders. We hebben jarenlange ervaring in het bemiddelen van professionals in deze sector.

Door werkvoorbereider te worden via InterWork profiteer je van:

  • Toegang tot een breed scala aan vacatures bij woningcorporaties;
  • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning gedurende het sollicitatieproces;
  • Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei;
  • Een transparante en eerlijke werkwijze.

Bij InterWork vinden we het belangrijk om de juiste match te vinden tussen werkvoorbereiders en woningcorporaties, zodat beide partijen optimaal kunnen profiteren.

Jouw wensen zijn onze eisen

We werken nauw samen met allerlei woningcorporaties en hebben regelmatig vacatures voor werkvoorbereiders. Of je nu net je loopbaan als projectleider begint of al ruime tijd ervaring hebt in dit vak, wij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste baan die past bij jouw vaardigheden en ambities.

Natuurlijk komt daar een wensenlijstje bij kijken vanaf beide kanten. Jouw wensen zijn voor ons eisen. Werk je bijvoorbeeld het liefst in een regio dichtbij huis? Gaan we regelen. Ligt een flexibele baan meer in jouw straatje? Wij zoeken tot we de juiste woningcorporatie hebben gevonden.

En vergeet je persoonlijke ontwikkeling niet

Als werkvoorbereider, eigenlijk in iedere functie, is het belangrijk om je vaardigheden voortdurend te blijven ontwikkelen. Bij InterWork stimuleren we jouw groei en bieden we mogelijkheden voor trainingen, cursussen en workshops om je kennis en competenties uit te breiden.

Wij investeren in jouw professionele groei, zodat jij als werkvoorbereider kunt excelleren in je vakgebied.

 Neem contact met ons op

Projectleider worden? Bekijk onze woningcorporatie vacatures of neem contact op met onze adviseurs. 

* Verplichte velden