Home > Sectoren > Woningcorporaties > Woonconsulent

Woonconsulent

Ben je geïnteresseerd in een boeiende en betekenisvolle carrière waarin je mensen kunt helpen bij het vinden van hun ideale woning? Wil je een rol spelen in het creëren van prettige woonomgevingen en het ondersteunen van gemeenschappen? Maak kennis met de wereld van een woonconsulent bij InterWork.

Wat is een woonconsulent?

 

Een woonconsulent is een professionele bemiddelaar die individuen en gezinnen helpt bij het vinden van geschikte huisvesting. Als woonconsulent ben je de schakel tussen huurders, verhuurders en woningcorporaties

Je hebt goed op hoogte van de lokale woningmarkt en je begrijpt de behoeften en wensen van huurders. Door je inlevingsvermogen en expertise ben je in staat om de perfecte match te vinden tussen huurder en woning.

 

Wat doet een woonconsulent?

 

Als woonconsulent ben je dus verantwoordelijk voor het beheren van een caseload van huurders. Je voert intakegesprekken, beoordeelt de woonbehoeften en begeleidt huurders bij het vinden van een geschikte woning. 

Ook adviseer je over huurrecht, sociale voorzieningen en helpt bij het invullen van de benodigde formulieren. Je werkt nauw samen met verhuurders en woningcorporaties om ervoor te zorgen dat huurders passende huisvesting krijgen en dat de woonomgeving aansluit bij hun behoeften.

Daarnaast ben je als woonconsulent verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een netwerk van lokale dienstverleners en instanties. Je verwijst huurders door naar relevante organisaties en ondersteunt hen bij het vinden van sociale en maatschappelijke voorzieningen.

Tot slot ben je betrokken bij het oplossen van eventuele huurgeschillen en ben je het aanspreekpunt voor vragen en klachten.

Salaris woonconsulent

Het salaris van een woonconsulent kan variëren, afhankelijk van je ervaring, de regio waarin je aan de slag gaat en je werkgever. Gemiddeld genomen ligt het salaris van een woonconsulent tussen de €3716,- en €4887,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Interim woonconsulent

Ben je geïnteresseerd in een flexibele carrière als woonconsulent? Bij InterWork bieden we ook mogelijkheden als interim woonconsulent. Als interim professional kun je werken op projectbasis bij verschillende opdrachtgevers, waardoor je waardevolle ervaring op kunt doen en je netwerk kunt uitbreiden.

Dit geeft je de mogelijkheid om je expertise toe te passen in verschillende contexten en uitdagende projecten aan te gaan.

Woonconsulent worden via InterWork

Ben je gepassioneerd over het helpen van mensen bij het vinden van hun ideale woonomgeving en maak je graag een positieve impact op gemeenschappen? Overweeg dan een carrière als woonconsulent bij InterWork.

Wij bieden je:

  • Een dynamische werkomgeving;
  • Professionele ondersteuning;
  • Mogelijkheden voor persoonlijke groei;
  • En nog veel meer.

Of je nu kiest voor een vaste functie als woonconsulent of interim woonconsulent, bij InterWork kun je jouw talenten inzetten om anderen te helpen. Wij matchen getalenteerde professionals, zoals jij, aan uitdagende functies als woonconsulent. Ons doel is om jouw passie te vinden en je talenten ten volle te benutten.

Neem vandaag nog contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie over de mogelijkheden van woonconsulent worden via InterWork. Ontdek hoe jij het verschil kunt maken in het leven van anderen.

 Neem contact met ons op

Woonconsulent worden? Bekijk onze woningcorporatie vacatures of neem contact op met onze adviseurs. 

* Verplichte velden