Home > Sectoren > Woningcorporaties > Verhuurmakelaar

Verhuurmakelaar

Geïnteresseerd in een rol als verhuurmakelaar bij een woningcorporatie? Dan ben je op de juiste plek beland. Lees op deze pagina alles over de functie en ontdek of een rol als verhuurmakelaar bij jou past.

Verhuurmakelaar worden?

Bekijk onze verhuurmakelaar vacatures

Wat is een verhuurmakelaar?

Een verhuurmakelaar is een gespecialiseerde makelaar die zich richt op het verhuren van onroerend goed. In tegenstelling tot een verkoopmakelaar, die zich bezighoudt met de verkoop van eigendommen, focust de verhuurmakelaar zich op alle aspecten van het verhuurproces.

Dit omvat het adviseren van verhuurders, het promoten van beschikbare woningen, het screenen van potentiële huurders en het opstellen van huurovereenkomsten. Maar ook het houden van bezichtigingen en het doen van de sleutel uitgifte zijn onderdeel van de werkzaamheden van een verhuurmakelaar.

Binnen de context van woningcorporaties werkt een verhuurmakelaar vaak nauw samen met andere afdelingen om te zorgen voor een soepele en efficiënte verhuur van corporatiewoningen aan de juiste huurders.

Wat doet een verhuurmakelaar bij een woningcorporatie?

Een verhuurmakelaar bij een woningcorporatie is niet zomaar een makelaar. Ze hebben een speciale, dynamische rol waarbij ze de brug vormen tussen de corporatie en de potentiële huurders. Hun takenpakket omvat:

Woningtoewijzing: Ze zijn verantwoordelijk voor het toewijzen van huurwoningen aan de juiste huurders op basis van vastgestelde criteria en regelgeving.

‘Buiten’: Verhuurmakelaars zijn ook vaak ‘buiten’ aan het werk. Denk aan het bezichtigen van woningen met potentiële huurders, een intake gesprek met een nieuwe huurder, een eerste inspectie bij een huurder die zijn huur heeft opgezegd, etc.

Contact met aannemers: Ook hebben ze contact met aannemers, wanneer zij een woning moeten opknappen om weer verhuur klaar te maken.

Onderhandelen met bestaande huurders: Daarnaast onderhandelt een verhuurmakelaar met bestaande huurders over hoe zij de woning achter moeten laten.

De rol van de verhuurmakelaar binnen de woningcorporatie

Binnen de structuur van een woningcorporatie is de verhuurmakelaar vaak het eerste aanspreekpunt voor potentiële huurders. Ze spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van de reputatie van de corporatie in de gemeenschap. Door nauw samen te werken met andere afdelingen, zoals onderhoud en financiën, zorgen verhuurmakelaars ervoor dat huurders een positieve woonervaring hebben.

Groeimogelijkheden + salaris verhuurmakelaar

Het salaris van een verhuurmakelaar zit in schaal H van de CAO Woondiensten (2023: €3.407-€4.196).  Extra voordelen als opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen binnen de organisatie zitten er ook vaak bij. Bij InterWork begrijpen we de waarde van deze professionals en streven we ernaar om hen te matchen met corporaties die hun groei en ontwikkeling ondersteunen.

Verhuurmakelaar worden via InterWork

Bij InterWork hebben we jarenlange ervaring in het bemiddelen van verhuurmakelaars in de woningcorporatie sector. We beschikken over een uitgebreid netwerk van opdrachtgevers en kandidaten.

Door verhuurmakelaar te worden via InterWork profiteer je van:

  • Toegang tot een breed scala aan vacatures bij gerenommeerde woningcorporaties;
  • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning gedurende het sollicitatieproces;
  • Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei;
  • Een transparante en eerlijke werkwijze.

Bij InterWork vinden we het belangrijk om de juiste match te maken tussen verhuurmakelaars en woningcorporaties, zodat beide partijen optimaal kunnen profiteren.

Jouw wensen zijn onze eisen

We werken nauw samen met allerlei woningcorporaties en hebben regelmatig woningcorporatie vacatures voor verhuurmakelaar. Of je nu net je carrière als verhuurmakelaar wil starten of al ruime tijd ervaring hebt in het vak, wij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste baan die past bij jouw vaardigheden en ambities.

 

Natuurlijk komt daar een wensenlijstje bij kijken vanaf beide kanten. Jouw wensen zijn voor ons eisen. Werk je bijvoorbeeld het liefst in een regio dichtbij huis? Gaan we regelen. Ligt een flexibele baan meer in jouw straatje? Wij zoeken tot we de juiste woningcorporatie hebben gevonden.

En vergeet je professionele ontwikkeling niet

Als verhuurmakelaar, eigenlijk in iedere functie, is het belangrijk om je vaardigheden voortdurend te blijven ontwikkelen. Bij InterWork stimuleren we jouw groei en bieden we mogelijkheden voor trainingen, cursussen en workshops om je kennis en competenties uit te breiden.

Wij investeren in jouw professionele groei, zodat jij als wijkbeheerder kunt excelleren in je vakgebied.

Neem contact met ons op

Klaar om de volgende stap in je carrière te zetten als verhuurmakelaar in de woningcorporatiesector?

* Verplichte velden