Home > Sectoren > Woningcorporaties > Projectleider

Projectleider

Heb je een passie voor het creëren van leefbare, duurzame en inclusieve woonomgevingen? Dan is de rol van projectleider bij een woningcorporatie jou op het lijf geschreven. Bij InterWork zijn we erop gericht om de juiste professional te koppelen aan deze uitdagende en impactvolle rol. Ben jij de volgende?

Projectleider worden?

Bekijk onze opzichter vacatures

Wat is een projectleider bij een woningcorporatie?

 

Een projectleider bij een woningcorporatie is niet zomaar een projectmanager. Je bent de drijvende kracht achter initiatieven die de woonervaring van honderden, zo niet duizenden, mensen beïnvloeden. Je coördineert en leidt projecten die variëren van renovaties en onderhoud tot grootschalige nieuwbouwprojecten en gemeenschapsontwikkelingen.

 

Wat doet een projectleider bij een woningcorporatie?

Als projectleider coördineer je alle aspecten van een bouwkundig project. Van de initiële planning en budgettering tot de uiteindelijke oplevering en nazorg. Je werkt nauw samen met interne teams, aannemers, gemeentelijke instanties en de bewoners zelf. Je bent ook financieel, technisch, contractueel verantwoordelijk voor de verschillende projecten.

Je zorgt daarbij voor een soepele communicatie, houdt de voortgang van het project in de gaten en zorgt ervoor dat het project voldoet aan de kwaliteitseisen en doelstellingen van de woningcorporatie.

Diverse taken:

 • Aansturen projectteam;
 • Bewaking projectvoortgang en -kwaliteit;
 • Intensief contact met stakeholders;
 • Vergaderingen voorzitten;
 • Periodiek overleg met technisch beheer;
 • Nazorg voor nieuwe bewoners.

Deze taken verschillen natuurlijk per woningcorporatie. Bekijk alle vacatures om te ontdekken welke het beste bij jou past.

Wie ben jij?

Als projectleider in deze sector is het fijn als je beschikt over een aantal vaardigheden en karaktereigenschappen:

 • Uitstekende communicatie- en organisatievaardigheden;
 • Passie voor het creëren van positieve woonomgevingen;
 • Kennis van bouw- en onderhoudstechniek en de bijbehorende wet- en regelgeving;
 • Inzicht in exploitatieberekeningen, planning- en begrotingstechnieken en kostenraming;
 • Een afgeronde (bouw)technische opleiding op hbo- of wo-niveau.

Projectleider salaris

Als je overweegt om als projectleider bij een woningcorporatie aan de slag te gaan, kun je rekenen op een salaris van minimaal €3969,- tot maximaal €5361,-. Daarnaast bieden woningcorporaties uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opleidingsmogelijkheden en doorgroeikansen.

Projectleider worden via InterWork

Bij InterWork begrijpen we de specifieke behoeften van woningcorporaties als het gaat om projectleiders. We hebben jarenlange ervaring in het bemiddelen van professionals in deze sector. Kies je ervoor om via ons projectleider te worden, dan profiteer je van ons uitgebreide netwerk, persoonlijke begeleiding en toegang tot topvacatures in de sector.

Door projectleider te worden via InterWork profiteer je van:

 • Toegang tot een breed scala aan vacatures bij woningcorporaties;
 • Persoonlijke begeleiding en ondersteuning gedurende het sollicitatieproces;
 • Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en groei;
 • Een transparante en eerlijke werkwijze.

Bij InterWork vinden we het belangrijk om de juiste match te maken tussen projectleiders en woningcorporaties, zodat beide partijen optimaal kunnen profiteren. 

Jouw wensen zijn onze eisen

We werken nauw samen met allerlei woningcorporaties en hebben regelmatig vacatures voor projectleiders. Of je nu net je loopbaan als projectleider begint of al ruime tijd ervaring hebt in dit vak, wij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste baan die past bij jouw vaardigheden en ambities. 

Natuurlijk komt daar een wensenlijstje bij kijken vanaf beide kanten. Jouw wensen zijn voor ons eisen. Werk je bijvoorbeeld het liefst in een regio dichtbij huis? Gaan we regelen. Ligt een flexibele baan meer in jouw straatje? Wij zoeken tot we de juiste woningcorporatie hebben gevonden.

En vergeet je persoonlijke ontwikkeling niet

Als projectleider, eigenlijk in iedere functie, is het belangrijk om je vaardigheden voortdurend te blijven ontwikkelen. Bij InterWork stimuleren we jouw groei en bieden we mogelijkheden voor trainingen, cursussen en workshops om je kennis en competenties uit te breiden.

Wij investeren in jouw professionele groei, zodat jij als projectleider kunt excelleren in je vakgebied.

 Neem contact met ons op

Projectleider worden? Bekijk onze woningcorporatie vacatures of neem contact op met onze adviseurs. 

* Verplichte velden