1
Home > Blog > Zoek jij ander werk? Kom werken in de woningbouw of bij de overheid

Zoek jij ander werk? Kom werken in de woningbouw of bij de overheid

Juli 2024

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, maar weet je niet precies wat voor werk je wil doen? Misschien wil je ander werk, maar heb je geen diploma. Het kan lastig zijn om de juiste richting te vinden. Gelukkig zijn er veel opties beschikbaar, vooral in de woningbouw en bij de overheid. Deze sectoren bieden diverse mogelijkheden, ook voor mensen zonder diploma of een diploma voor een ander vakgebied.

Een goede vraag: ik wil ander werk maar weet niet wat ...

Het is een veelvoorkomende situatie: "Ik wil ander werk, maar weet niet wat." Als je jezelf hierin herkent, is het belangrijk om je opties te verkennen. Bij InterWork kun je bijvoorbeeld aan de slag in de woningbouw of bij de overheid. Beide sectoren bieden stabiele carrièremogelijkheden en een positieve werkomgeving. Voor meer informatie over werken in de woningbouw kun je kijken naar de mogelijkheden binnen woningcorporaties.

Hoe begin je met ander werk zoeken?

Als je hebt besloten dat je ander werk wilt, maar niet weet waar je moet beginnen, zijn er een paar stappen die je kunt volgen:

  • Zelfreflectie

Denk na over wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Wat zijn je sterke punten en interesses? Dit kan je helpen om een richting te kiezen.

  • Onderzoek

Bekijk de verschillende sectoren en functies die beschikbaar zijn. Dit geeft je een beter idee van wat er mogelijk is en wat bij je past.

  • Netwerken

Praat met mensen in je netwerk die al werken in sectoren die je interesseren. Zij kunnen waardevolle inzichten en advies geven.

  • Opleiding en training

Overweeg of je extra opleiding of training nodig hebt om de overstap te maken. Soms zijn er korte cursussen of trainingen die je kunt volgen om je vaardigheden bij te spijkeren.

InterWork kan je helpen bij het switchen van werkgever, door je te koppelen aan passende vacatures in de woningbouw of bij de overheid. Met hun uitgebreide netwerk en ervaring in deze sectoren kunnen ze je ondersteunen bij elke stap van het proces.

Kan ik ander werk zoeken bij InterWork zonder diploma?

Een veelgestelde vraag is: "Kan ik ander werk zoeken als ik geen diploma heb?" Bij InterWork is het antwoord daarop ja. In de woningbouw en de overheid zijn er functies beschikbaar waar geen specifieke diploma's voor nodig zijn. Wat telt, zijn je vaardigheden, motivatie en de bereidheid om te leren.

Binnen de woningcorporaties zijn er bijvoorbeeld functies zoals sociaal wijkbeheerder of verhuurmakelaar waar je zonder diploma aan de slag kunt. Ook binnen de overheidssector zijn er diverse mogelijkheden voor functies waarbij je kunt starten zonder formele kwalificaties, maar met de juiste mindset en inzet.

Dus, als je denkt: "Ik wil ander werk, maar heb geen diploma," laat dat je niet tegenhouden. Er zijn volop mogelijkheden om van sector te switchen, ongeacht je achtergrond. Neem de eerste stap naar een nieuwe toekomst en ontdek wat er allemaal mogelijk is voor jouw specifieke situatie. Door de juiste ondersteuning en begeleiding kun je succesvol de overstap maken naar een nieuwe baan in de woningbouw of bij de overheid. Zo realiseer jij een positieve verandering in je leven.

Onderzoek de mogelijkheden in de woningbouw en overheid

De woningbouw en de overheid bieden diverse functies en carrièremogelijkheden. In de woningbouw kun je bijvoorbeeld aan de slag als verhuurmakelaar, sociaal wijkbeheerder of opzichter dagelijks onderhoud. Deze functies zijn belangrijk voor het verbeteren van de leefomstandigheden van bewoners en het onderhouden van woonomgevingen.

De overheidssector biedt functies in bijvoorbeeld beleidsontwikkeling, administratieve ondersteuning en klantgerichte dienstverlening. Beide sectoren bieden stabiliteit en de kans om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Door een carrière in deze velden na te streven, kun je jezelf professioneel ontwikkelen en tegelijkertijd bijdragen aan het welzijn van anderen.

Ontwikkel je toekomst

We geloven in de kracht van persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarom bieden we niet alleen vacatures aan, maar ook uitgebreide ondersteuning om je carrière een boost te geven. Of je nu aan de slag wilt in de woningbouw of de overheidssector, wij zorgen voor de juiste begeleiding en de nodige opleidingen om je klaar te stomen voor je nieuwe rol.

Dit doen we met ons Corportential Traject, hiermee bieden we professionals een ingang tot de sector en we helpen de corporaties aan een stabiele instroom van professionals.

Je krijgt toegang tot een netwerk van professionals en experts die je helpen om je ambities waar te maken. Dus, als je zegt "ik wil ander werk", ben je bij ons aan het juiste adres om je toekomst vorm te geven en te werken in een sector die bij jou past. Door samen te werken met InterWork, zet je de eerste stap naar een succesvolle carrière.

Delen via: